5.00(2)

Panduan VPS Website

  • Categories Website
  • Duration 1h
  • Total Enrolled 75
  • Last Update August 26, 2020

Description

Panduan VPS (Virtual Private Server) ini anda tidak perlu berkongsi hosting (shared Hosting) lagi. Kerana server virtual untuk website-website anda sahaja. lebih laju, lebih selamat, boleh scale up dengan mudah, dan anda tak berkongsi dengan web orang lain.

What Will I Learn?

  • Memahami cara pasang VPS melalui Digital Ocean
  • Cara nak urus VPS secara mudah dan Percuma
  • Pasang Web Wordpress semudah beberapa klik
  • Optimize Web lebih pantas dengan Cloudflare
  • Tak perlu pengetahuan teknikal untuk pasang
  • Mudah untuk dipasang
  • Jimat kos, boleh cancle bila bila masa

Topics for this course

9 Lessons1h

Pengenalan?

Apa itu VPS, perbandingan VPS dengan shared hosting
Perbezaan VPS dengan Shared Hosting00:00:00
Digital Ocean vs Vutlr00:00:00

Install VPS

VPS Manager

Setup WordPress di VPS Manager

Cara dapatkan Domain Percuma

Connect Cloudflare

Scale Up

Student Feedback

5.0

Total 2 Ratings

5
2 ratings
4
0 rating
3
0 rating
2
0 rating
1
0 rating

Video penerangan Tuan Ubai straight forward dan mudah faham. Serius rugi jika tak beli pada harga RM49 sekarang sebelum tambah banyak modul-modul baru di masa hadapan.

Inilah Panduan VPS Website yang termudah pernah saya tengok. Biasanya anda kena belajar beberapa simple command jika nak setup server vps ni.

Rupanya ubaidullah dah jumpa cara lagi mudah dan sangat friendly kepada newbie macam saya.

Hanya follow jer step by step yang di ajar.Anda pasti boleh setup website anda di vps.

Afnan Mahfuzudin
heronewbie.com

RM189.00

Material Includes

  • Modul Video tutorial step by step,
  • Follow terus boleh setup VPS sendiri yang pantas

Requirements

  • Dah biasa menggunakan platform Wordpress
  • Tak perlu download software, semua setup menggunakan internet browser
  • Internet browser menggunakan Chrome dialu-alukan
  • Kad debit untuk pembayaran VPS bermula USD5

Target Audience

  • Usahawan yang selalu alami web perlahan & berat
  • Inginkan website yang laju
  • Ingin belajar benda baru tentang website
  • Ada masalah dengan shared hosting sedia ada
Scroll to Top