5.00
(2 Ratings)

Panduan VPS Website

Categories: Website
Wishlist Share
Share Course
Page Link
Share On Social Media

About Course

Panduan VPS (Virtual Private Server) ini anda tidak perlu berkongsi hosting (shared Hosting) lagi. Kerana server virtual untuk website-website anda sahaja. lebih laju, lebih selamat, boleh scale up dengan mudah, dan anda tak berkongsi dengan web orang lain.

What Will You Learn?

  • Memahami cara pasang VPS melalui Digital Ocean
  • Cara nak urus VPS secara mudah dan Percuma
  • Pasang Web Wordpress semudah beberapa klik
  • Optimize Web lebih pantas dengan Cloudflare
  • Tak perlu pengetahuan teknikal untuk pasang
  • Mudah untuk dipasang
  • Jimat kos, boleh cancle bila bila masa

Course Content

Pengenalan
Apa itu VPS, perbandingan VPS dengan shared hosting

  • Perbezaan VPS dengan Shared Hosting
    03:38
  • Digital Ocean vs Vutlr
    03:08

Langganan VPS

Cara dapatkan Domain Percuma

Setup VPS

Check Domain Propagate

Student Ratings & Reviews

5.0
Total 2 Ratings
5
2 Ratings
4
0 Rating
3
0 Rating
2
0 Rating
1
0 Rating
IS
2 years ago
Video penerangan Tuan Ubai straight forward dan mudah faham. Serius rugi jika tak beli pada harga RM49 sekarang sebelum tambah banyak modul-modul baru di masa hadapan.
2 years ago
Inilah Panduan VPS Website yang termudah pernah saya tengok. Biasanya anda kena belajar beberapa simple command jika nak setup server vps ni. Rupanya ubaidullah dah jumpa cara lagi mudah dan sangat friendly kepada newbie macam saya. Hanya follow jer step by step yang di ajar.Anda pasti boleh setup website anda di vps. Afnan Mahfuzudin heronewbie.com

Want to receive push notifications for all major on-site activities?